Visita al carrer del Balç i trobada d'arquitectes de la Delegació del Bages-Berguedà

Imatge: 
© Carrer del Balç
El dijous 29 de juny, la Delegació del Bages-Berguedà celebrarà la trobada anual d’arquitectes col·legiats amb una visita al carrer del Balç de Manresa i un sopar a la fresca.

El carrer del Balç formava part del nucli de la ciutat medieval, sorgit a l'entorn del mercat, a la plaça Major, i és un magnífic exemple de l'urbanisme medieval. De traçat estret i sinuós, el carrer s'adapta al perfil d'una balcera, amb diferents nivells esglaonats, i discorre sota els porxos que s'aixequen entre casa i casa per tal d'aprofitar l'espai escàs que hi havia a l'interior de la ciutat murallada.

Començarem la vetllada amb una visita al Centre d’Interpretació Medieval del carrer a les 20.30 h. Ens hi acompanyaran l’arquitecte Josep M. Esquius, autor del projecte de rehabilitació i director de les obres, i Sílvia Ruiz, guia del Centre d’Interpretació. Emplaçat a les dependències d'un antic casal, el centre d'interpretació posa en valor un conjunt patrimonial únic i, al mateix temps, permet descobrir com era la Manresa del segle XIV.

Continuarem amb una visita al carrer i alguns dels espais dels edificis medievals de la plaça Major i el carrer Sobrerroca, que tenen accés des del carrer del Balç. Tot seguit es servirà un sopar informal al mateix carrer medieval. 

Preu del sopar: 18 euros

Confirmacions  manresa@coac.cat fins el 27 de juny.

Amb la col·laboració de: 

         
Versió per a imprimirPDF version