Nena en un paisatge de guerra.

Exposició "Infants i guerra: ahir i avui"

Imatge: 
© Ajuntament de Manresa

La sala d’exposicions de la Casa Lluvià acull, del 13 al 30 de novembre, l’exposició "INFANTS I GUERRA: AHIR I AVUI. VIDES MARCADES: els impactes de la guerra a la infància". 

Ahir: ELS NENS DE LA GUERRA.
EXPLIQUEN LA SEVA VIDA. EXPLIQUEN LA TEVA HISTÒRIA. Vivències dels infants que van haver de marxar a Rússia durant la Guerra Civil.
Testimonis de més de 3.000 nens i nenes acollits per protegir-los d’un conflicte que els havia deixat orfes o que perseguia les seves famílies. Un exili forçós que va marcar per sempre les seves vides. Arxiu Nacional de Catalunya

Avui: QUAN SIGUI GRAN VULL SER  FOTÒGRAF.
Les fotografies realitzades per infants dels camps de refugiats de l’ Iraq durant el 2018 són una finestra al món per explicar la seva realitat. El seu dia a  dia és un testimoni imprescindible de la realitat de l’Orient Mitjà i de la resposta de la comunitat internacional.

L’acte inaugural es farà dimecres 13 de novembre a les 19 h amb un conta-contes per a adults amb RAH-MON ROMA. Contes i cançons per parlar de prevenció de conflictes i pau. Com vivim la pau? Hi ha pau si no hi ha bombes? Què en queda després d’una guerra?

L'exposició està organitzada per l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC, el Consell de Solidaritat de Manresa, la Diputació de Barcelona, l'Arxiu Nacional de Catalunya, Unicef, el Centre Cultural El Casino i l'Escola Internacional de Fotografia de Barcelona GRISART.

Versió per a imprimirPDF version