Nou portal arquitecturacatalana.cat

Festa d’estrena del portal arquitectura catalana.cat

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper 10 de desembre a les 19 h celebrarem a plaça Nova l’estrena del portal arquitecturacatalana.cat, l’arxiu digital més extens d’arquitectura catalana moderna i contemporània, creat pel COAC amb l’objectiu de fer més accessible i posar en valor el patrimoni arquitectònic tant als arquitectes com a la ciutadania.

Vine a la festa!
Transformarem el vestíbul de la seu de Barcelona en un espai on el món digital prendrà tot el protagonisme. L’acte comptarà amb les intervencions de la degana Assumpció Puig, el vocal de Cultura Josep Ferrando i els directors del projecte Aureli Mora i Omar Ornaque, i comptarà també amb la participació de l’escriptor Eloy Fernández Porta, autor de “L’art de fer-ne un gra massa”, professor d’Art Contemporani a la UPF, Premi Anagrama d’Assaig i Premi Ciutat de Barcelona.

A continuació la festa comptarà amb la sessió del dj barceloní Carles Guajardo, conegut pel seu àlies bRUNA, habitual de festivals tan importants com Sònar i Primavera Sound. A més de codirigir el Lapsus Festival al CCCB, també va ser conductor durant molt de temps del programa d'electrònica avançada “Lapsus” de Ràdio 3.

Un arxiu digital viu per visibilitzar l’arquitectura més desconeguda
A arquitecturacatalana.cat prop de 2.000 obres corresponents a un total de 1.200 arquitectes i estudis d’arquitectura hi tenen cabuda, i està previst que se segueixi enriquint tant amb obra contemporània recent com amb més exemples del passat. Es tracta doncs d’una mirada exhaustiva sobre l’arquitectura feta per tot el territori català entre el segle XIX i l’actualitat, amb la col·laboració d’institucions com ara el DOCOMOMO Ibérico, la Fundació Mies van der Rohe i el propi COAC, que hi té un paper essencial gràcies al fons del nostre Arxiu Històric i també les obres més destacades de les Mostres d’Arquitectura i els Premis de Girona.

Es prega confirmació d'assistència
Versió per a imprimirPDF version