Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Visita als canals de l'Ebre i la cultura de la pedra seca

Visita als canals de l'Ebre i la cultura de la pedra seca

Imatge: 
© Diputació de Tarragona

L'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) ha programat una visita a les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc el dissabte 26 de maig. La jornada ha estat organitzada per Jaume Busquets i Maria Llinàs, codirectors del XLIè Curset de l'AADIPA, i Cinta Masdeu, vocal de la AADIPA de les Terres de l’Ebre.

Es tracta de la tercera de les jornades programades en relació amb el Curset d’enguany, però està oberta a tots els membres de l’AADIPA, als arquitectes col·legiats i a tots els interessats en el tema. 

A Tivenys visitarem un conjunt d’elements patrimonials agrícoles de pedra seca vinculats a l’aprofitament de l’aigua a petita escala, mentre que a Xerta i Sant Carles de la Ràpita visitarem dues grans infraestructures territorials, com són el Canal de la Dreta de l’Ebre i el Canal de Navegació d’Amposta a Sant Carles de la Ràpita.

En el món rural europeu i mundial, algunes de les estructures que s'han fet tradicionalment de pedra seca en llocs d'abundoses en pedres són les relacionades amb elements d'aprofitament de recursos hídrics com pous (tenim pous amb coll, pous amb capelleta, pous integrats en un marge), sínies o sènies, fonts de mina, cisternes (tenim cisternes integrades en un marge), basses, cocons o bassols i abeuradors.

Consulteu el programa.

El cost de la visita és de 27€ per als membres de l’AADIPA i de 30€ per a la resta d’assistents.

INSCRIPCIONS TANCADES.

Versió per a imprimirPDF version