Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Xerrades a les Jornades Arquitectura Cooperativa

Imatge: 
© José Porroche
El dissabte 27 de febrer se celebra al COAC el segon dia de les Jornades Arquitectura Cooperativa. Les xerrades previstes són:

A les 11 h, a l'Espai Picasso, 'La reanimació dels espais urbans en latència: cooperació entre agents', a càrrec de Mireia Valls, ZizelkaUrbs. Inscriu-te.

L’urbanisme dels darrers anys no ha abordat amb convenciment la reconquesta dels espais desocupats, els espais en latència de la ciutat construïda. La reanimació d’aquests Buits Urbans cap a noves oportunitats col·lectives és un repte que evoca a entendre la ciutat com un conjunt d’espais en transformació permanent. Són processos que fomenten la cohesió social, la participació transversal i la implicació ciutadana. Són processos que posen la ciutat relacional i funcional per sobre de la ciutat finalista, posant de manifest que els espais democràtics són els espais de canvi.

A les 16 h, a l'Espai Picasso, 'Benvingut ciutadà productor', a càrrec de Javier Creus, Ideas for Change. Inscriu-te.

Les ciutats intel·ligents necessiten -per ser-ho- de ciutadans intel·ligents que sàpiguen alimentar de dades, interpretar les seves informacions i participar activament en el disseny i ús dels seus serveis. Fins aquí hi ha un acord unànime entre governs, ciutats, empreses i ciutadans. Després, la situació es complica: ' ciutadà ' no vol dir exactament el mateix per a cada un. Parlarem de la ciutat col·laborativa, d'optimitzar més que de maximitzar, de la creativitat com a condició prèvia a la intel·ligència, de la descoberta, de la combinació de criteris i visions, del projecte d'un nou civisme urbà que conciliï interessos i convergeixi en millores col·lectives. Creadors de ciutat.

A les 17.30 h, a l'Altell, 'Timefounder i les plataformes cooperatives', a càrrec d'Alvaro Solache i Jordi Martínez, Timefounder. Inscriu-te.

Presentació de l’App Timefounder, que proposa una manera de gestionar projectes de manera Cooperativa. Xerrada teatralitzada en la que parlarem de quins son els principals problemes estructurals dels actuals models laborals i de com les plataformes cooperatives facilitaran passar d'un model d'empresaris i treballadors a un model on tots els agents implicats en el desenvolupament, millora d’una obra, producte poden formar part de la presa de decisions i del dret a gaudir de futurs beneficis.

A les 18.30 h, a l'Espai Picasso, 'Raiders of the lost arkitecture', a càrrec de Manuel Domínguez, Zuloark. Inscriu-te.

“Com cada un de nosaltres era diversos en total ja érem molts” Gilles Deleuze.  
Zuloark és un grup d'arquitectes, dissenyadors, constructors i pensadors que operen en els camps de l'arquitectura, l'urbanisme, el disseny, les pedagogies, la investigació i el desenvolupament. El seu treball ha estat reconegut nacional i internacionalment amb premis com el Golden Nica (2013 ) concedit a El Campo de Cebada, un segon i un tercer premi a l'Europan IX o el premi Arquia / Próxima ( 2012 ) a Inteligencias Colectivas, desenvolupats dins la plataforma Zoohaus. Ha estat també finalista a la XI Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo (Gran Via / Gran Obra).

 
Les Jornades Arquitectura Cooperativa, centrades en el paper actiu de l’arquitecte en els processos de participació ciutadana, estan organitzades pel COAC dins el Programa de Millora de la Competitivitat del Pla Impulsa i comissariades per Eva Serrats i Francesc Pla (levenet), i compten amb la coproducció de diverses entitats. 

Accedir a la pàgina Web de les Jornades
Accedir a la pàgina Facebook de les Jornades
Versió per a imprimirPDF version