Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Síntesis Arquitectòniques. A través del riu: traces hidràuliques i territoris habitats del curs baix del riu Ter.

Imatge: 
© Caterina Anastasia
El dijous 16 de novembre de 2023, a les 19 hores, la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acollirà la segona conferència del cicle Síntesis Arquitectòniques 2023. En aquesta ocasió, la doctora arquitecta Caterina Anastasia exposarà la seva tesi doctoral titulada ‘A través del riu: traces hidràuliques i territoris habitats del curs baix del riu Ter’.
 

En la seva tesi, Caterina Anastasia compon una narració del territori habitat del baix riu Ter a través del dibuix i la geomorfologia fluvial. El curs fluvial s’estudia en detall a través de la història de la construcció, les pràctiques i les formes generades per tres canals artificials alimentats per l'aigua del riu - tres canals del mateix riu. Els canals es converteixen finalment en el lloc, i la via del projecte de regeneració, es converteixen així en 'dispositius de transformació' de l'entorn habitat.

El cicle acabarà el dijous 23 de novembre (19 h), a la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, amb la conferència ‘L’arquitectura de les primeres centrals nuclears espanyoles’, a càrrec de Carlos Gonzalvo.

Caterina Anastasia
Arquitecta des de l'any 2001, Màster de Postgrau en projecte urbà "La gran Escala" (Departament de Projectes Arquitectònics / Universitat Politècnica de Catalunya - UPC) i Doctora en Urbanisme - Menció Internacional - (Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori / UPC) amb tesi doctoral segon premi acadèmic atorgat pel Centre Italià de Requalificació Fluvial (CIRF). Investigadora post doctoral - projecte de recerca "A través dels paisatges fluvials: la ciutat de l'estuari del Tajo", 2017-23, al Centro de Investigação em Arquitetura, Urbanismo e Design (CIAUD) de la Facultade de Arquitetura de la Universidade de Lisboa (FA/ULisboa, Portugal) - professora del curs de doctorat en Urbanisme de la FA/ULisboa, i actualment membre dels grups de recerca URBinLAB - Urbanism & Territorial Dynamics - i MetroPublicNet.

La seva recent activitat investigadora en l'àmbit de l'arquitectura, el projecte urbà i l'ordenació territorial, se centra principalment en paisatges urbans marcats per la presència d'aigua i en la convivència a les capitals europees (fenòmens turístics i convivència en temps d'emergència).

Ha realitzat activitats de recerca (investigadora visitant) a la Universitat Politècnica de Catalunya; la Universidad Politécnica de Madrid, la Hanoi Architectural University (Vietnam), al Politecnico di Torino i a la Universitat IUAV di Venezia. Ha col·laborat en projectes europeus, ha estat ponent convidada en diversos cursos de postgrau i esdeveniments internacionals.

Versió per a imprimirPDF version